Yoga Nidra & meditatie


Yoga Nidra is een liggende begeleide meditatie. De techniek van Yoga Nidra gaat duizenden jaren terug naar de Veda's, dat zijn oude Indiase geschriften. Er zijn in de jaren twee stromingen ontstaan: de Himalaya Yoga traditie en de School of Bihar traditie. Lara Glorie werkt met de Himalaya Yoga traditie die zich kenmerkt door de eenvoudige maar duidelijke scripts die regelrecht naar het hartcentrum leiden. 

Hoe het werkt
Lara’s stem begeleidt je door een serie aandacht- en ademhalingsoefeningen. Hierdoor zak je stap voor stap naar een diepere staat van bewustzijn (Yoga Nidra) waarin je geest wakker is, maar je lichaam slaapt. Tijdens de meditatie ruim je als het ware de 'emmer' met gedachten in je hoofd op, waardoor leuke en minder leuke gedachten en patronen - ook wel Samskara's genoemd - soms herkend en gevoeld kunnen worden en zo een plekje kunnen vinden. Yoga Nidra wordt vrijwel altijd als helend en zeer verkwikkend ervaren. 

Yoga Nidra is ook heel geschikt om online te ervaren: je hoeft niet op een beeldscherm te kijken en je kunt na afloop meteen lekker je bed in. Bij een online Yoga Nidra sessie krijgt je na afloop de audio toegestuurd zodat je de sessie tot 7 dagen nadien kan terugluisteren. 

Een paar keer per jaar organiseren Lara en Niciolien Brzesowsky samen de workshop Yoga Nidra met klankschalen (live sessies). De trillingen en klanken verdiepen de meditatie. 

Blog: 
Lees hier mijn blog "Yoga Nidra: door de lagen heen" over wat Yoga Nidra is, hoe het werkt en wat het met je doet. 

Reviews

"Lara heeft een fijne stem en brengt een mooi ritme in de meditatie, heel prettig"
José


"Het is je gelukt om 8 ADHD-ers stil te krijgen, gefeliciteerd!"
Karel 

"Het is altijd weer een cadeautje en het terugluisteren is super handig!" 
Marieke

 

logo50dpi.png

 

Alkmaar

tel.: 06-20939413

 

info@nieuwzenit.nl

www.nieuwzenit.nl