Yoga & klankschalen

Nieuw Zenit organiseert regelmatig sessies waarbij Restorative Yoga, Yin Yoga of Yoga Nidra worden gecombineerd met klankschaalmeditatie. Lara Glorie verzorgd de yoga of meditatie  Nicolien Brzesowsky verzorgd de klankschalen. Bij de workshop Restorative Yoga & klankschalen worden de klankschalen zelfs op op het lichaam gezet.  


Hoe het werkt

Wist je dat jouw lichaam voor 70% uit water bestaat? De vibraties en geluiden van klankschalen werken energetisch op het water in je lichaam. Door de klankschalen op of naast het lichaam te plaatsen komt de energie van je lichaam in balans. De trilling en het geluid hebben beiden een verschillend effect. De geluiden van de schalen brengen stilte in de ruimte en die stilte merk je op, je gaat er vanzelf naar luisteren. De ontstane stilte brengt rust in je lijf en leidt je af van je gedachtes. Het wordt ‘stil’ in je hoofd. Het doel is om je uiteindelijk ontspannen en opgeladen te voelen! 

Onze ervaring is dat de trillingen en geluiden van de klankschalen het meditatieve effect van de yogahoudingen versterken. De data van de workshops staan in de agenda op de website. Luister hier naar een klankschaalconcert van Nicolien.


Yogavormen

Met Yin Yoga blijven we een paar minuten in een houding waardoor het onderhuids bindweefsel wordt gestretcht. Yin yoga is ook kalmerend voor het zenuwstelsel. De houdingen zijn niet ingewikkeld, de uitdaging ligt vooral in het verstillen van de gedachten en het loslaten van (spier) spanning.

In Restorative yoga blijf je 10 tot 15 minuten in een houding, hierbij ondersteund door allerlei hulpstukken zoals kussens en dekens. Restorative yoga is prikkelarm en heilzaam bij bijvoorbeeld burn-out klachten, stress en herstel na ziekte.

Yoga Nidra is een liggende begeleide meditatie. Lees hier meer over Yoga NidraReviews

"Het was in 1 woord: heerlijk. De combinatie van Yoga Nidra en de klankschalen is prachtig en geeft een diepe ontspanning. Achteraf voel ik mij ontspannen en ook verfrist." Marijke

"Een fijne meditatie die me hielp rustiger te ademen. De klankschalen waren een nieuwe en mooie ervaring."
Annalien

 

klankschaal concert

 

logo50dpi.png

 

Alkmaar

tel.: 06-20939413

 

info@nieuwzenit.nl

www.nieuwzenit.nl